+ 421 905 500 508 eraclea@eraclea.sk

Čaje a odvary

Čaje Whittington

40 variácií – cesty a dobrodružstvá sú stále na dosah. Pripravte si šálku čaju a cestujte celým Orientom, alebo ponorte svoj nos do pariaceho sa odvaru zo severoamerickej mäty, citrónu zo Stredomoria, indického zázvoru, alebo juhoafrického rooibosu. Vychutnajte si jemné vône, ktoré vás prenesú okolo sveta. Čaje a odvary nám umožňujú prekročiť exotické hranice, objaviť ukryté poklady, vychutnať zmyslový zážitok bez toho, aby sme opustili dom. Štyridsať jemných zmesí je rozdelených do štyroch skupín: čierne čaje, zelené čaje, ovocné a bylinkové odvary.

Čierne čaje

Legenda vraví, že čierny čaj vznikol náhodou. Na konci 16. storočia loď prevážala veľký náklad zeleného čaju z Číny do Európy. Táto dlhá plavba spôsobila, že čaj začal fermentovať, ale aj napriek tomu bol predávaný a stal sa veľmi populárnym ako nový, povzbudzujúci prostriedok. Čierne čaje sú 100% fermentované. Odvar je červeno-žlto-oranžovej intenzívnej farby a vyrovnaných trpkých vôní.

Zelené čaje

Zelené čaje sú charakteristické krátkou dobou fermentácie. Práve nazbierané listy sú sušené takým spôsobom, aby boli uchované dôležité oleje a antioxidanty, ktoré obsahujú. Vďaka tejto technike spracovania ostáva v listoch kvalitné množstvo aktívnych a zdravých komponentov. Zelené čaje majú delikátne, dlhé, tenké, ihlové listy s jasnou zelenou farbou a sú známe pre svoje lahodné a jemné, bylinkové a hladké vnemy.

Ovocné odvary

Ovocné odvary sú osviežujúcou a príjemnou výživou pre dušu a myseľ. Neobsahujú teín a tak sú ideálne pre znovuprebudenie zmyslov v ktorejkoľvek časti dňa. Ovocné vône sa spájajú v kombinácii, ktorá prebudí niekoľko zmyslových funkcií. Exotické alebo talianske ovocie kombinované pre vytvorenie zvodných harmónií chutí.

Rooibos

Typický juhoafrický nápoj, tiež nesprávne nazývaný červený čaj, pretože jeho chuť, farba a vôňa sú podobné. Názov Rooibos pochádza z afrikánčiny, jazyku používanom holandskými kolonistami a znamená červený ker. Nápoj z Rooibosu neobsahuje teín a taín, je bohatý na soľ, vitamín C a antioxidanty. Tento červený odvar sa môže vychutnávať v ktorejkoľvek časti dňa vďaka jeho relaxačným a ukľudňujúcim vlastnostiam.

Bylinkové odvary

Odvary sú pokladom prírody ponúkajúcim tisíce bohatstiev chutí. Použitie kvetov, koreňov a listov pre prípravu odvaru je jednoduché, starodávne umenie vybrúsené storočiami skúseností a použitia. Pre plné vychutnanie ich zmyslového potenciálu sa odvary nepijú vriace alebo horúce, ale príjemne teplé.

Čaj Whittington pyramídkový

Používanie pyramídových filtrov Whittington znamená otvorenie dverí pre zážitok všetkých zmyslov. Obzvlášť nám ponúkajú možnosť zoznámiť sa s cennými surovinami z celého sveta a vychutnať si farebné a elegantné zmesi, ktoré sú použité pre vytvorenie vonných odvarov. Listy, kvety a celé ovocné kvety v horúcej vode, relaxačné vône a chute, ktoré prebudia zmysly, napájajú predstavivosť a umožňujú objaviť pravú podstatu každého odvaru.

Čierne čaje

Legenda vraví, že čierny čaj vznikol náhodou. Na konci 16. storočia loď prevážala veľký náklad zeleného čaju z Číny do Európy. Táto dlhá plavba spôsobila, že čaj začal fermentovať, ale aj napriek tomu bol predávaný a stal sa veľmi populárny, ako nový povzbudzujúci prostriedok. Čierne čaje sú 100% fermentované. Odvar je viac-menej červeno-žlto-oranžovej intenzívnej farby, vyrovnaných trpkých vôní.

Zelené čaje

Zelené čaje sú charakteristické krátkou dobou fermentácie. Práve nazbierané listy sú sušené takým spôsobom, aby boli uchované dôležité oleje a antioxidanty, ktoré obsahujú. Vďaka tejto technike spracovania ostáva v listoch kvalitné množstvo aktívnych a zdravých komponentov. Zelené čaje majú delikátne, dlhé, tenké, ihlové listy s jasnou zelenou farbou a sú známe pre svoje lahodné a jemné, bylinkové a hladké vnemy.

Oolong čaj

S jemnou, vábivou a kontrastnou osobnosťou sú čaje Oolong (polofermentované) krížením medzi čiernymi a zelenými čajmi. V horúcej vode sa polo fermentované čajové listy rehydratujú a naberajú podobu zvierat alebo kvetov.

Biely čaj

Biely čaj, alebo čaj vládcu je skutočný kult. Pije sa od 17. storočia. Vzácny a cenený biely čaj nie je fermentovaný a získava sa z najmladších listov zozbieraných exkluzívne na jar. Pre plné vychutnanie a ocenenie mnohých chutí a vôní tohto čaju ochutnajte dúšok čaju „cez zuby“ alebo na jazyku a mierne pritlačte, tým sa odvar okysličí.

Ovocné a bylinkové odvary

Odvary sú pokladom prírody ponúkajúcim tisíce bohatstiev chutí. Použitie kvetov, koreňov a listov pre prípravu odvaru je jednoduché starodávne umenie vybrúsené storočiami skúseností a použitia. Pre plné vychutnanie ich zmyslového potenciálu sa odvary nepijú vriace alebo horúce, ale príjemne teplé.

Odvary

Zdravie – odvary sú osviežujúce a vynikajúce nápoje, ktoré vám pomáhajú cítiť sa skvelo zvnútra aj navonok. Pri pití odvaru cítite výnimočný pocit, ktorý vám ponúka tento blahodárny nápoj. Počas dňa a v dobe hlučného a rýchleho životného štýlu vás bylinkové čaje očaria svojimi výnimočnými, prírodnými zmesami, zvedú a uvoľnia svojou čerstvosťou a prinesú vám pokoj lesa.